Sušené maso - tichomořská treska | EuroAsia
Související produkty
Detailní popis produktu
Sušené rybí maso bohaté na bílkoviny, solené - treska velkohlavá z Tichého oceánu. Tenké proužky libového tresčího masa, vynikající pochoutka k pivu a vínu, vysoký obsah bílkovin, nízký podíl tuků. Výrazná chuť i aroma. Určeno k přímé konzumaci. V nabídce varianta přírodní či uzená.
[zbozi:8524,8526,8519]
- způsob rybolovu - vlečné a čeřenové sítě
- oblast rybolovu - Tichý oceán, FAO61
- vyrobeno v Číně
Sušené ryby – fish jerky – jsou lahůdky, které mají podobné nutriční hodnoty jako sušené maso Beef Jerky. Sušení ryb je tradiční metoda užívaná po staletí. Sušení potravin je nejstarší známá metoda konzervace a takto upravené ryby vydrží i několik let. Ve vhodných klimatických podmínkách je tento způsob poměrně levný a efektivní. Ačkoliv se k sušení používají různé druhy ryb, daleko nejrozšířenější je treska obecná (Gadus morhua). Během sušení ryba ztratí až 80 % vody v ní obsažené, přičemž veškeré nutriční hodnoty si uchová, pouze jsou notně koncentrované. Je bohatá zejména na proteiny, vitamíny, železo a vápník.
Sušené ryby jsou prakticky bez tuku, nízkokalorické, navíc obsahují řadu vitamínů, minerálů a nenasycených omega-3 mastných kyselin. Tyto delikatesy můžete, stejně jako sušené maso Beef Jerky, využít jako lahůdky při chvílích relaxace či hubnutí.
Tabulka nutričních hodnot:
100 g | ||
---|---|---|
přírodní | uzené | |
energetická hodnota | 1037 kJ/245 kcal | 1025 kJ/243 kcal |
bílkoviny | 37,3 g | 39,6 g |
sacharidy | 8,8 g | 5,2 g |
- z toho cukry | 5,9 g | 5,2 g |
tuky | 1,6 g | 1,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g | 1 g |
sůl | 11 g | 11,8 g |
Složení:
Přírodní
- treska velkohlavá (Gadus macrocephalus) 76 %, sůl, cukr, sladidlo sorbitol, zvýrazňovač chuti E 621 (glutamát sodný)
Uzené
- treska velkohlavá (Gadus macrocephalus) 76,4 %, sůl, cukr, sladidlo sorbitol, kouř, zvýrazňovač chuti E 621 (glutamát sodný)
Upozornění:
Nadměrná konzumace může mít projímavé účinky. Skladujte při teplotě -18 až 25 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Maso a ryby |
---|---|
Dodavatel: | Ronnie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.