Broskve sušené mrazem (lyofilizované) | Big Boy
Detailní popis produktu
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.Broskve obsahují vitamíny (provitamin A, vitamíny skupiny B, vitamín C a E) a minerály.
Výhody lyofilizace:
- zachování chuti a vůně
- zachování přírodní přirozené barvy a struktury
- zachování výživových hodnot, vitamínů a minerálů
- neplatíte hmotnost vody (broskve obsahují průměrně 89 % vody)
- dlouhá trvanlivost při správném skladování
Proces lyofilizace: Předčištění a kontrola kvality. Rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž zničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu. První pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95 % vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy. Druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua. Výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
100 g | |
---|---|
energetická hodnota | 1360 kJ/325 kcal |
bílkoviny | 5,8 g |
sacharidy | 67,9 g |
- z toho cukry | 61,1 g |
tuky | 0,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
vláknina | 14,7 g |
sůl | 0,03 g |
Složení:
- broskve plátky lyofilizované
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 20 °C. Upozorňujeme zákazníky, že v balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fitness potraviny |
---|---|
Dodavatel: | Ronnie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.